tirsdag den 17. januar 2012

Jubilæum

Det er ikke kun majestæten der har jubilæum i denne tid. Det har jeg såmænd også. I dag er det præcis 10 år siden jeg røg min sidste cigaret.
Forleden rodede jeg i mine gemmer og fandt min sidste, halvtomme pakke grøn Look light med datoen 17.01.02 på.
Jeg husker tydeligt, at jeg i al hemmelighed havde besluttet at holde op med at ryge. Ikke fordi jeg ikke kunne lide at ryge og egentlig heller ikke pga. helbredet. Næ, det var mere fordi, at jeg faktisk var en af de eneste der røg i vennekredsen og det gav i stigende grad nogle (for mig) ufede situationer. Desuden røg Rasmus ikke. Og som nu som ikke-ryger, tager jeg hatten af for ham! Det må ærlig talt have været svært at give mig en ordentlig snaver.
Nå, men dengang for ti år siden drog Rasmus afsted på skiferie i en 8-10 dage. I mens tog jeg en kold tyrker (hvorfor hedder det det?) og da han kom hjem fra ferie med cigaretter og lakridser, sagde jeg: "der er én af tingene jeg ikke vil ha'". "Kan du ikke lide lakridserne" spurgte han!
Jeg har ikke røget siden og savner det forsvindende lidt. Men lakridserne, dem dropper jeg aldrig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar