mandag den 16. januar 2012

Kajkager!

Aftenens dessert var Kajkager! De smagte rigtig godt, men vi var alle enige om, at de var en anelse for store. For det er IKKE en slankekage. Næste gang laver jeg dem som petit four.
Her er opskriften:

Ingredienser:
Lagkagebunde
Syltetøj
200 g stuetempereret smør (rigtigt smør)
200 g flormelis
1 tsk. vanille
Lidt citronsaft
Lidt frosne jord- eller hindbær
Lidt sukker
Marcipan
Grøn frugtfarve
Smeltechokolade

Fremgangsmåde:
Udstik lagkagebundene i den ønskede størrelse. Smør syltetøj på én og læg en anden ovenpå. Pisk smørret luftigt med flormelis og vanille.
Blend de optøede bær med lidt sukker og bland det i smørcremen. Tilsæt lidt citronsaft. Fordel smørcremen på bundene og sat dem i køleskabet en stund.
Indfarv marcipanen med grøn frugtfarve og rul cirkler ud med omtrent dobbelt diameter af kagerne. Fold marcipanen om kagerne og tryk den fast ved bunden. Dyp kagerne i smeltet chokolade og lave øjne med ufarvet marcipan eller glasur samt chokolade. Lav et snit i kagen som mund.
Voila!

1 kommentar: