onsdag den 29. februar 2012

En morgenmands lod

Jeg er en af de første som møder på Rådhuset. Bortset fra rådhusbetjentene, der skal lukke os andre ind forstås. Men jeg er i hvert fald den første i min afdeling og det giver visse arbejdsopgaver. Mens jeg brygger den livsvigtige eleksir, kaffe, tømmer jeg opvaskemaskinen og rydder lidt op i køkkenet. Samtidig hører jeg 07-radioavisen.
Flere af mine kollegaer forstår ikke, at jeg gider at være hausfrau, men foreløbigt gør det mig ikke noget. På sigt kan det være at jeg bliver træt af det, for vi kender vist alle den svingende køkkenmoral på en arbejdsplads. Vi spilder kaffe og tørrer ikke op, vi stiller vores beskidte service på bordet i stedet for i opvaskemaskinen, vi tørrer ikke bordet af, men lader krummerne ligge. Og ikke mindst dødssynden: tager det sidste kaffe og brygger ikke nyt.
Jeg forstår det ikke helt. Men der kan jo skrives tykke bøger om det jeg ikke forstår, siger min kære husbond.
Det forstår jeg nu ikke...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar