onsdag den 22. februar 2012

Frederiksbergs Byvåben

Frederiksberg kommune har et smukt byvåben synes jeg. Med muren, lindetræerne, den gyldne krone og ikke mindst de tre falke med røde hætter, der viser at det er jagtfalke.
Endnu en gang må min nysgerrighed stilles og jeg tyr til min gode ven Google. Her finder jeg ud af, at muren og lindetræerne symboliserede oprindelig byen og kommunens landdistrikter, men viser nu en by, der er præget af parker - bl.a. Frederiksberg Have og Søndermarken.
De tre jagtfalke med hætter repræsenterer den gamle falkonérgård, der var landets eneste opdrætningssted for jagtfalke, og som havde sæde på Frederiksberg.
Kronen symboliserer, at Frederiksberg var gammelt krongods, og Frederiksberg Slot, som har givet byen og kommunen sit navn.
Frederiksberg Kommunes byvåben blev fremstillet af arkivar Anders Thiset, Rigsarkivet, og blev kongeligt godkendt i august 1899.
Våbenet blev moderniseret i 2001, hvor det fik et nyt og opdateret udtryk, der signalere at Frederksberg har rødder i traditionen men også er moderne og fremsynet.

Personligt kan jeg bedst lide det originale byvåben fra 1899, men jeg er jo også gammeldaws på mange områder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar