onsdag den 1. februar 2012

Knækbrød

I dag har jeg kastet mig over at bage knækbrød. Det har bredt sig som en steppebrand i min familie: først min søster Tina, så min mor og nu mig.
Det har også været meget populært i Blogland, så da min mor berettede om hendes knækbrødsbagning, var jeg på.
Og det er såre simpelt:

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 - 1 1/2 tsk salt
2 dl vand
1 1/4 dl olie

Bland alle ingredienser sammen til en klistret dej. Læg halvdelen af dejen på et bagepapir, dæk med endnu et stykke bagepapir og rul tyndt ud med en kagerulle. Tag det øverste bagepapir af og skær knækbrøddene ud med et pizzahjul eller en skarp kniv. Læg papir med knækbrød på en bageplade og bag dem 15 min ved 200 grader.
Gentag med den anden halvdel af dejen og voila!
Nu er jeg spændt på, hvad tøserne siger til mors hjemmebag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar