lørdag den 4. februar 2012

Lemoncurd

I går var jeg på Thesalonen Tante T i Viktoriagade (Kbh V) sammen med min tidligere (og fremtidige) kollega Ulla. Vi fik dejlig kirsebær-te, muffins, kager og teboller Dét var lækkert! Til tebollen fik vi lemoncurd, som er en slags engelsk citronmarmelade/creme. Det smager fantastisk!
Den anden aften så jeg Jamie Oliver i fjernsynet, hvor han bl.a. lavede en dessert med Lemoncurd. Således bombarderet med Lemoncurd, fik jeg lyst til at lave min egen. Jeg har lavet det før, efter denne opskrift:
280 g flormelis
1/2 - 1 dl citronsaft (efter smag)
Revet skal af én ubehandlet citron
2 æg
75 g smør
Bland alle ingredienser, undtagen smør, sammen i en gryde og lad simre ved svag varme indtil det er tyknet. Pas på, det brænder hurtigt på!
Tag gryden af varmen, tilsæt smørret og rør rundt indtil det er smeltet.
Voila!
Opbevares i køleskab. Holdbarhed? Det behøver man ikke at bekymre sig om, det bliver hurtigt spist!
Lemoncurd er velegnet som marmelade, kan bruges i lagkager, i muffins, i glasur, sikkert også i is og til is og ikke mindst i desserten.
I morgen skal jeg bruge den i Jamies dessert. Mere om det i morgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar