søndag den 12. februar 2012

Seksogtredive

Så mange år bliver jeg på tirsdag. Officielt godt på vej mod de fyrre. Pheew!
Ej, egentlig er jeg godt tilfreds. Bortset fra manglen på et fast job, har jeg alt hvad hjertet kan begære. Og jeg er, efter gårsdagens fødselsdagsfejring, tilmed en klækkelig sum og tre diamanter rigere.
Jeg havde netop ønsket mig likvide midler til et smykke jeg ønsker at få fremstillet. I smykket skal der indgå tre diamanter som symbol på stjernene Orions Bælte*, som betyder noget specielt for mig. Diamanterne fik jeg af Rasmus og pigerne, én fra hver.
Nu er det bare om at få idéerne til smykket og derefter få det lavet. Ren luksus!

*
Orion er et af de mest markante stjernebilleder, synligt fra Danmark på vinterhimlen. Himmeljægeren Orion fremstilles fra den klassiske oldtid i kamp med Tyren og fulgt af Store Hund og Lille Hund. De tre karakteristiske stjerner på række, som udgør Orions Bælte, har i andre kulturer fået andre betydninger, bl.a. Jakobsstaven, Peters Stav og Friggs Rok.
I græsk mytologi er Orion en kæmpestor og smuk jæger fra Boiotien, søn af Poseidon eller født af Jorden. Myterne om ham er stærkt varierende. Orion havde held i både jagt og kærlighed og var far til 50 sønner. Artemis dræbte ham med sine pile i jalousi over hans forhold til Eos (morgenrøden) eller pga. et voldtægtsforsøg mod en af hendes nymfer. Odysseus mødte ham på evig jagt i Hades, men Homer omtaler ham også som det kendte stjernebillede i nærheden af Plejaderne, de syv piger, som han forfølger på himlen.
(Kilde: Den Store Danske)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar