torsdag den 8. marts 2012

Kampdag

I dag er det jo Kvindernes Internationale Kampdag. Kampdagen blev indstiftet i 1902 og i 1977 vedtog FN en resolution som anbefaler fejring af en international kvindedag. I Kina (af alle steder) fejres dagen ved at kvinderne har en halv fridag. Som de velsagtens bruger på praktiske opgaver i hjemmet...
Jeg er af den opfattelse, at det er en SELVFØLGELIGHED, at der er ligestilling mellem kønnene. Jeg er dog ikke så naiv, at jeg tror alle deler min opfattelse. Men som mor til to piger er det mig MAGTPÅLIGGENDE, at de ikke vokser op og føler sig andenrangs. De skal se, at mænd og kvinder er lige og at alle livets aspekter kan varetages på tværs af køn. Det gælder alt lige fra bleskift til bestyrelsesposter.
Så det praktiserer vi herhjemme. Vi deles om alle opgaver. Indrømmet, det er mest Rasmus der klipper hæk, mens det er mest mig, der klipper pandehår. Men det har egentlig ikke noget med ligestilling at gøre, men snarere med en logisk fordeling af kompetancer. Det samme gælder tømning af kattebakke, det er Rasmus laaangt bedre til end mig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar