lørdag den 7. april 2012

Ramsløgspesto

I dag er vi på besøg i Korsør i anledningen af min søsters fødselsdag. Hun bor tæt på Lystskoven, hvor der i denne tid er masser af ramsløg. Min mor og jeg havde derfor planlagt, at vi ville forsøge at lave ramsløgspesto efter Claus Meyers opskrift. Derfor gik vi i skoven og høstede ramsløgsblade. Vi fik god hjælp af resten af fødselsdagsselskabet. Da vi kom hjem, gik vi i gang. Det er forholdsvist let at lave og det smager supergodt. Stærkt, men godt. Her er Claus Meyers opskrift:

Ca. 20 ramsløgsblade (høstet i april)
1 bundt bredbladet persille
30 g frisk brød uden skorpe
50 g hasselnødder
2 dl koldpresset rapsolie
Havsalt
Friskkværnet peber
Rørsukker og honning*

Skyl bladene og lad dem dryppe helt af. Kom blade, persille, brød, nødder og olie i en blender og blend til en grov dip.
Smag til med salt, peber, sukker og honning.

* Vi brugte de ingredienser vi havde: almindelig persille, solsikkeolie og almindelig salt. Vi tilsatte desuden en anelse atamon for holdbarhedens skyld.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar