søndag den 1. april 2012

Søndag i Oslo

Efter morgenmad på hotellet gik vi en tur op til Regjeringskvartalet, som blev ramt af bombeangrebet sidste sommer. Området var praktisk talt spærret af pga. genopbygning, men det var tydeligt at se, hvor voldsomt det har været.
Derefter gik vi ned af Karl Johan Gatan og var et smut inde i Oslo Domkirke. Her var der en lille fotoudstilling med billeder fra bombeangrebet. Det var nogle meget barske og rørende billeder.
Så gik vi ned til Sentralbanestasjonen og tog en t-bane til Tøyen, hvor Munch Museet ligger. Her ville vi se det berømte billede "Skrik". Vi fik set det, men blev samtidig opmærksom på, at der findes flere versioner. Derfor tog vi ind til Nationalmuseet og så en anden version. Efterfølgende har Rasmus fortalt, at der findes en helt tredje version, som dog er i privat eje.
Efter en kort tur i en trigg (sporvogn) tog vi ud til Operaen, hvor vi startede med at spise frokost. Bagefter beundrede vi det spetakulære bygningsværk udefra. Man kan gå rundt på stort set hele tagfladen og det er da vist også meningen, at bygningen skal illudere et (is)fjeld.
Derefter tjekkede vi ind på færgen, som sejlede fra Oslo kl. 16.50.
Vi spiste varm og stærk tomatsuppe til aftensmad og fik en stor og stærk øl i en af skibets caféer. Derefter gik vi en tur i svømmehallen, hvor vi forkælede vores trætte legemer i boblebadet.
Resten af aftenen tilbragte vi i kahytten, hvor vi drak kaffe, spillede Yatzy og hørte Johnny Cash på min tablet. En god afslutning på endnu en god dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar