tirsdag den 19. juni 2012

Et symbolfyldt smykke

Så fik jeg endelig mit smykke, som jeg fik midler til ved min fødselsdag i februar måned. Jeg fik også tre diamanter af pigerne og Rasmus, én fra hver.
Jeg har tilstræbt at få lavet et meget personligt smykke og det er lykkedes til fulde.
Smykket består at en glat sølvkugle/ perle med en diameter på ca. 2 cm, fyldt med symboler.
Kuglen er håndsmedet af omsmeltet sølv fra nogle smykker fra min ungdom, som jeg brugte meget engang, men ikke mere. En kugle er, for mig, et symbol på evighed. Der er intet start- og slutpunkt. Akkurat som vores vielsesringe.
I kuglen er der smedet et hjerte af guld fra en af faster Esthers gamle guldringe. Hjertet er jo et symbol som vi alle kender. Hjertet har en ru overflade som kontrast til det glatte sølv.
På modsatte side af hjertet er de tre diamanter indfattet på linje, som symbol på den del af stjernebilledet Orion, der kaldes Orions Bælte. Orion, og dermed Orions Bælte, er synligt på nattehimlen i Danmark om vinteren og har altid betydet noget særligt for mig. Hvorfor ved jeg ikke. Men sikkert er det, at jeg altid finder netop de stjerner på himlen, når det er muligt. Og det samme gør Rasmus og ungerne nu.
Desuden symboliserer diamanterne de tre stjerner i mit liv: min mand og mine to børn.
Slutteligt har jeg fået indgraveret seks vigtige datoer i kuglen:
081275 (Rasmus fødselsdato)
140276 (Min fødselsdato)
221197 (Datoen hvor vi mødte hinanden)
210505 (Vores bryllupsdato)
260805 (Majas fødselsdato)
201106 (Milles fødselsdato)
Begivenhederne på disse datoer har alle været altafgørende for den dejlige familie Rasmus og jeg har skabt sammen.
Så kuglen er kort sagt ét stort symbol, som er håndlavet specielt til mig. Jeg er meget glad for den og har allerede taget den i brug.
Jeg vil bære den i læder- eller silkesnor i farver valgt efter tøj eller temperament. Begge dele gør, at det sikkert ofte bliver sort.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar