lørdag den 23. juni 2012

Verdens bedste småkager

Så har jeg bagt endnu en omgang af verdens bedste småkager. I dag er anledningen min kusines 40 års fødselsdag, som vi skal til senere i dag.
Børnene skal passes hos min far og så drager vi til Nordsjælland med telt, småkager og gin & tonic under armen. Det bliver spændende, for min kusine bor i Økosamfundet Dyssekilde. Mon ikke det er et noget andet miljø end en halvsøvnig villavej i Storkøbenhavn? Det får vi snart at se.

Her er forøvrigt opskriften på småkagerne:

Ca. 20 stk (lav dobbeltportion med det samme)

75 g blødt smør
100 g sukker (ca. 1¼ dl)
50 g brun farin (ca. ¾ dl)
1 æg
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk vaniljesukker
½ tsk natron
½ tsk fint salt
100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 50% kakao)
50 g hakkede mandler

Rør smør og sukker godt sammen. Rør farin og æg i. Bland hvedemel sammen med vaniljesukker, natron og salt og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade og mandler. Sæt med 2 teskeer dejen i toppe på en plade med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Bag kagerne øverst i ovnen.

Bagetid: Ca. 15 min. ved 175°.

Opskriften er fra Karolines Køkken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar