Børnene skal passes hos min far og så drager vi til Nordsjælland med telt, småkager og gin & tonic under armen. Det bliver spændende, for min kusine bor i Økosamfundet Dyssekilde. Mon ikke det er et noget andet miljø end en halvsøvnig villavej i Storkøbenhavn? Det får vi snart at se.
Her er forøvrigt opskriften på småkagerne:
Ca. 20 stk (lav dobbeltportion med det samme)
75 g blødt smør
100 g sukker (ca. 1¼ dl)
50 g brun farin (ca. ¾ dl)
1 æg
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk vaniljesukker
½ tsk natron
½ tsk fint salt
100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 50% kakao)
50 g hakkede mandler
Rør smør og sukker godt sammen. Rør farin og æg i. Bland hvedemel sammen med vaniljesukker, natron og salt og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade og mandler. Sæt med 2 teskeer dejen i toppe på en plade med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Bag kagerne øverst i ovnen.
Bagetid: Ca. 15 min. ved 175°.
Opskriften er fra Karolines Køkken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar