tirsdag den 31. juli 2012

Feriestrik

Jeg har hygget med et strikketøj i ferien. Det er ikke helt en sæsonvare, da det er et tørklæde i uld. Garnet og opskriften købte jeg i Læsø Uldstue, da vi var på sommerferie på øen i 2006.
Jeg har startet på det før, men det viste sig, at der var fejl i opskriften, som jeg dog efterfølgende fik rettet ved henvendelse til sælger. Om jeg derefter tabte modet eller lysten til at strikke tørklædet eller om det skyldtes Milles ankomst i efteråret samme år, kan jeg ikke længere huske.
Men nu har jeg altså fundet det frem igen. Tørklædet strikkes i bladmønster på pind fem i Læsø Klitgarn. Man skal have tungen lige i munden, for mønstret består af 16 arbejder, hvoraf de otte pinde er forskellige. Returpindene er vrangmasker, så der kan man slappe lidt af.
Men familien vil vidne, at der har lydt alskens eder fra mit hjørne, når der har været fejl. Og dét har der været! Denne gang giver jeg dog ikke op.
Jeg har desuden bestilt garn til næste projekt: en cardigan i islandsk Alafoss Lopi garn. Det bliver spas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar