tirsdag den 24. juli 2012

Luftspejling


For et par timer siden, da vi sejlede fra Christiansø, oplevede vi noget meget specielt og vistnok også noget sjældent!
Rasmus stod ude på dækket og nød udsigten, da han fik øje på noget mærkværdigt. Han kom ind til mig i salonen og sagde, at jeg blev nødt til at komme ud at se, for der var vist sket noget over på Christiansø. Han troede, at der var udbrudt brand eller noget andet voldsomt.
Og så viste det sig, at det var en vaskeægte luftspejling eller det man kalder et Fatamorgana.
Det så simpelthen ud som om, at Christiansø spejlede sig oppe over sig selv. En af matroserne ombord sagde, at han aldrig har set det før.
Billedet øverst i dette indlæg er en affotografering af et billede på min mors kamera. Det er taget med fuld optisk zoom og derefter er der zoomet helt ind digitalt. Derfor er billedkvaliteten elendig, men man kan godt se luftspejlningen. Det var et helt utroligt syn!

Læs mere om luftspejlinger HER.

Vi så forøvrigt også to traner på en mark tidligere i dag. Det var indtil luftspejlingen dagens mest spektakulære syn.

Update d. 29. juli 2012:
Vi er nu kommet hjem fra Bornholm og har nu fået overført billedet af luftspejlingen af Christiansø fra min mors kamera. Det ses nu som indlæggets to nederste billeder. Jeg har haft billedet igennem et billedbehandlingsprogram, hvor jeg har beskåret det en del. Jeg har desuden zoomet optisk ind på det nederste billede.
Jeg vil igen understrege, at det var et helt fantastisk syn og vi er alle enige om, at vi aldrig har set noget lignende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar