mandag den 20. august 2012

Flapjacks

Så er forberedelserne gået i gang til Den Store Fødselsdagsweekend. Maja fylder 7 år på søndag og i den anledning skal hun have klassens piger med hjem på fredag. Lørdag kommer familien.
I dag har jeg handlet til den store guldmedalje og bagt det første hold kager. Det blev til en omgang Flapjacks, som jeg håber falder i god jord på fredag.

Opskriften er som følger:

4 dl. cornflakes
4 dl. havregryn
2 dl. kokosmel
2 dl. sukker
Kornene af en vanillestang (eller ca. 1 1/2 tsk. vanillesukker)
1 spsk. kanel
1/4 tsk. fint salt
1/2 tsk. natron
1 spsk. frisk, fintreven ingefær (eller ca. 2 tsk. stødt ingefær)
150 g. smør
1 spsk. honning

Bland alt det tørre og tilsæt ingefæren. Smelt smør og rør med honning og bland i det tørre. Beklæd en bradepande (25 x 35 cm) med fugtigt bagepapir og pres dejen (smuldrekonsistens) i formen. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter midt i ovnen. Skæres derefter i ca. 25 rektangler og stil til afkøling i bradepanden. Flapjacks´ne opbevares i en tætsluttende beholder.

NB: Flapjacks´ne kan eventuelt overtrækkes med mørk chokolade på den ene side.

Tips: 1 1/2 portion dej svarer til en almindelig ovn-bradepande.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar