tirsdag den 7. august 2012

Hjemmebag

Udover at fange tyveknægte, har vi (jeg) også fundet tid til at bage brød. I Römertopf! Og hvorfor nu det? Jo, jeg ejer tilfældigvis en Römertopf og har læst mange rosende ord om brød bagt i en sådan. Nogle har endda kaldt det verdens bedste brød. Det ved jeg nu ikke lige, men godt blev det.
Jeg vil ikke dele min opskrift, for der er ikke rigtig nogen. Det er bare mel, vand, gær, salt og honning smidt sammen i passende mængde. Så skal det hæve rigtig længe, foldes i rigeligt mel og bage i den forvarmede (og med smør smurte) Römertopf i ovnen. Først med låg dernæst uden.
Der er mange gode opskrifter på Nettet, så efter en lille surf-tur er du klar til at bage.
Man behøver forresten ikke at have en Römertopf, en støbejernsgryde med låg kan også gøre det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar