tirsdag den 28. august 2012

Lektier

Maja har i dag haft lektier for for første gang. I dansk, hvor hun skulle læse fem sætninger.
Da hun så mig i skolegården, læste hun dem begejstret op for mig. Lad os håbe at denne begejstring varer ved.
Da vi kom hjem, satte vi os ved spisebordet og læste dem igen. Denne gang i tilfældig rækkefølge. Det gik meget godt, selv om det nok mest er hukommelse og heldige gæt her i starten.
Jeg er spændt på, om hun med tiden vil finde glæde i at læse bøger ligesom sin mor. Det håber jeg, for i bøgerne kan du finde viden, eventyr, eftertænksomhed, kærlighed, underholdning, spørgsmål og svar og meget meget andet. Det er en ny verden der åbner sig, hver gang du åbner en bog. Eller henter den frem på Tablet'en som jeg gør.
Apropos bøger, så læser vi i øjeblikket Christian Jungersens "Du forsvinder" i min læsekreds. Den handler om et ægtepar, hvor manden får en hjernesvulst der gør, at han opfører sig mildt sagt anderledes. Det vender op og ned på ægteparrets liv på alle tænkelige måder. Og konen spørger sig selv: Hvornår ændrede han sig? Og hvilken en af ham kan jeg bedst lide? De, og mange andre spørgsmål, presser sig på. Også hos læseren. Hvad ville man selv gøre?
Bogen kan klart anbefales. Det samme kan hans forrige roman "Undtagelsen", der handler om mobning på arbejdspladsen. Men hvem mobber hvem?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar