onsdag den 15. august 2012

Pulled Pork
















I går lavde jeg den klassiske amerikanske (grill)ret Pulled Pork for første gang. Det er jo blevet så moderne!
Det er ikke noget man bare lige smider sammen, næ nej det er Slow Food det her!
Mandag eftermiddag rørte jeg en marinade af sennep, farin, ketchup, chili og paprika og pøsede det på et stykke nakkefilet på 1,6 kg. Det fik lov til at stå i køleskabet indtil det tirsdag morgen kl. 05.30 røg i ovnen på ca. 100-110 grader.
Her stod den så og hyggede sig i de næste 12 (ja, tolv!) timer. Da var kødet blevet så mørt, at det, som det skal, kunne trækkes fra hinanden med to gafler. Heraf navnet Pulled Pork (trukket gris).
Vi havde inviteret min far, som har rejst en del i USA og som derfor vidste, hvordan det skulle smage. Vi spiste det i burgerboller med coleslaw og en kold øl. Det smagte rigtig godt og jeg har bestemt mod på at prøve det igen. Måske med en saltlage denne gang. Det siger min svoger skulle være himmelsk.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar