søndag den 26. august 2012

Valket taske


I dag er jeg blevet færdig med et lille side-projekt: en strikket taske i uld, som efterfølgende er blevet valket i vaskemaskinen.
Tasken tog ikke meget mere end et par aftener at fremstille på rundpind nr. 6. Jeg brugte noget restegarn fra gemmerne (Alafoss Lopi) som kan bruges til valkning, da det ikke er superwash behandlet m.v.
Tasken er sådan set blevet som jeg tænkte i form og størrelse, men den er blevet anelse mere langhåret end jeg forventede. Men Alafoss Lopi består jo af en blanding af fårets fine inderuld, som er varmt og isolerende, samt den lange, stride yderuld, som er vandafvisende. Så det kan ikke blive anderledes. Taskens tre farver (lys grå, mellem grå og mørk grå) skyldes, at det jo netop var restegarn.
Om jeg kommer til at bruge denne taske i stor stil er tvivlsomt, men den var sjov at fremstille og jeg vil helt sikkert lave en til, denne gang i et mere velegnet garn. Opskriften foreskriver Sandnes Fritidsgarn, så det prøver jeg nok næste gang. Jeg kunne også finde på at tilføje et foer samt en lukkeanordning.
Jeg har strikket tasken frit efter opskrift nr. 8, side 22 i SandnesGarn Tema 09 Barn/ Voksne som kan findes her.
Selve valkningen foregår i vaskemaskinen:
Vask tasken i vaskemaskinen med almindeligt vaskepulver på et almindelige 40 graders program. Stræk og form tasken efter vask og lad den tørre fladt.
Vær opmærksom på at vaskemaskiner valker forskelligt og at det derfor kan hænde, at du skal valke tasken endnu en gang efter ovenstående procedure, evt. på en højere temperatur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar