mandag den 10. september 2012

Pas på hovedet!

Da jeg jo, når vind, vejr, logistik og humør tillader det, cykler på arbejde har mine unger påpeget, at jeg skal have en cykelhjelm. Så det har jeg købt mig. I dag var det anden gang jeg cyklede med den på og jeg må indrømme, at jeg ikke er helt vild med den.
Det er ikke fordi, at jeg er forfængelig med min frisure, for jeg har ikke rigtig nogen. Mit hår hænger stort set altid ned af ryggen i en hestehale, så jeg kan desværre ikke skyde skylden på hjelmen.
Nej, det er fordi den er varm at have på hovedet. For når jeg cykler gir´ jeg den gas synes jeg selv. Bevares, jeg bliver ofte overhalet. Ret ofte endda af ”Bjarne Riis”. Du kender typen: midaldrende mand i fuldt cykelrytter-dress med jakkesættet i rygsækken kørende på en megadyr cykel. Øv, hvor er jeg træt af ham. Han kører 180 km i timen og råber af os andre cyklister, som tillader sig at tage den lidt mere med ro. Som jeg sagde til ham der råbte af mig forleden, da jeg formastede mig til at overhale en forankørende: ”Ta´ det roligt, der skal være plads til os alle sammen”.
Min holdning er, at hvis man har behov for at race sådan af sted, bør man finde en øde cykelsti på landet eller leje en bane i Ballerup Cykelarena. Eller måske stå 10 minutter tidligere op!
Nå men,  med hensyn til hjelmen, så synes jeg ikke helt, at der er nogen undskyldning for ikke at bruge den, når man færdes i den københavnske morgentrafik.
Så den fede må svede!

Update 11. september 2012: 
Da jeg kom hjem efter en hård cykeltur fra arbejdet i går, grinede Rasmus af mig og påpegede, at jeg havde vendt hjelmen forkert.Og i dag har han tilmed sendt mig en brugermanual på, hvordan man anvender en hjelm korrekt.
Jeg svarede prompte med at sende ham en brugermanual til vaskemaskinen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar