mandag den 22. oktober 2012

Privat pindebrænde-pusher

Findes sådan en? Ja da, og vi er så heldige at have vores helt egen pindebrænde-mand.
Det er Rasmus' far Torben, der fremstiller disse små uvurderligheder til os. I går kom han med to store, papirssække til os foruden den sæk vi fik forleden til sommerhuset.
Pindebrændet er håndøkset af tørt træ (fra paller, planker m.v.) i længder, der passer perfekt til brændeovnen. Kombineret med vores lækre brænde, er det en leg at tænde op. Tillige med minimale gener for omgivelserne, da alt vi putter i ovnen er knastørt og Topkvalität!
Rasmus er dog ofte efter mig, da han synes at jeg rutter med pindebrændet. Og ja, jeg formaster mig til at bruge otte stykker hver gang! To i bunden, to på tværs og atter fire på tværs i toppen. Derefter to stykker brænde øverst. Opbygningen minder meget om et indisk ligbål (tror jeg nok, har faktisk aldrig set ét i virkeligheden) og det fænger utroligt hurtigt.
Rasmus bruger max seks stykker pindebrænde pr. optænding og med mit voldsomme overforbrug får jeg altså ofte et bebrejdede blik.
Men Torben har sagt, at jeg bare kan bruge løs som jeg lyster. Så det gør jeg. Og personligt synes jeg, at jeg laver de bedste optændinger herhjemme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar