mandag den 8. oktober 2012

Robin Hood


Jeg har altid elsket eventyret om Robin Hood og hans mænd. Først som barn med Disneyklassikeren fra 1973, hvor Robin Hood er en ræv, Lille John er en bjørn og Brother Tuck er en grævling.
Senere som ung i serien "Robin of Sherwood" fra midten af 1980'erne, hvor Robin Hood blev spillet først af Michael Praed senere af Jason Connery. Denne serie handlede, foruden den traditionelle handling om at tage fra de rige og give til de fattige, også meget om magi og overtro. Den irske gruppe Clannad lavede det fremragende soundtrack "Legend" til serien. Jeg har både serien på DVD og soundtracket på CD. Jeg var (og er) stor fan! Faktisk husker jeg nu, at jeg som barn optog et afsnit på kassettebånd og hørte det om og om igen på min walkman.
I 1991 kom så filmen "Robin Hood - Prince of Thieves" med Kevin Costner i hovedrollen. Også en glimrende film med et humoristisk touch.
For to år siden, i 2010, instruerede Ridley Scott filmen "Robin Hood" med Russel Crowe og Cate Blanchett i hovedrollerne. Denne film adskiller sig fra de andre, da den handler om tiden lige inden Robin bliver fredløs. En fremragende film!
I dag kom Rasmus så hjem og sagde "vi skal noget". What? 
Han har fået snuset op, at Det Kongelige Teater opsætter "Robin Hood" i Ulvedalene til sommer. Vi har været der de sidste tre gange og set forstillingerne "Ivanhoe" i 2003, "Thor" i 2006 og "De tre musketerer" i 2009.
Det er altid en fuldstændig fabelagtig oplevelse og kan slet ikke sammenlignes med traditionelt indendørs teater. For i Ulvedalene er der plads til heste, eksplosioner og hundredevis af statister. 
Vi har netop købt billetter til lørdag d. 22. juni 2013! Juhuuu! 
(I den forbindelse udlånes to rene og pæne børn samme dato).

Robin Hood er forøvrigt en legende fra engelsk folketradition med rødder i 1200-tallet. Hans eksistens kan dog ikke verificeres historisk, selv om det har været forsøgt mange gange. 
Pyt, Michael, Jason, Kevin, Russel og nu Mikael Birkkjær er alle sammen glimrende bud på Robin synes jeg (med Jason som all time favorite). 

Læs mere om forestillingen HER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar