onsdag den 28. november 2012

Filtede sutsko

I øjeblikket gløder strikkepindene med et nyt projekt. Jeg laver filtede sutsko. De er supernemme og hurtige at lave og resultatet er alletiders.
Jeg faldt i snak med Milles klasselærere om min poncho, som jeg strikkede sidste år. Og som jeg har brugt rigtig meget dette efterår uden på min skindjakke. De viste mig sutskoene, som de selv havde på pindene i øjeblikket. Jeg blev straks lun på projektet og fik opskriften (som også kan findes på Nettet, hvis man søger på "filtede indesko").
Det går i alt sin enkelthed ud på at strikke et par oversize "strømper" i ubehandlet uldgarn og så vaske dem i vaskemaskinen sammen med et par jeans eller håndklæder. Derefter går du 1/2-1 times tid med den fugtige sko, således at den kan tage form efter din fod. Derefter skal den tørre helt. Afslutningsvist pensler man med latexlim (købt i en garnforretning) under foden - gerne to lag. Dette gør skoen skridsikker og forlænger desuden skoens levetid.
Så har du en varm og lækker sutsko, som du forøvrigt kan pynte som det passer dig.
Dette par er til Maja, som hun skal bruge i sommerhuset. Jeg har netop hevet det næste par af pindene. De er strikket i flere farver i nogle Lett Lopi garnrester. De er til Mille.
Derefter tror jeg, at jeg vil lave et par til mig selv.

3 kommentarer:

 1. Jeg bliver snart nødt til at lære at strikke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så skal du helt sikkert starte med at strikke sutsko! De er SÅ nemme, da de er lavet udelukkende i retstrik og indtagningerne.
   Du kan formentlig finde en Youtube-video om strik for begyndere :-)

   Slet
 2. hov sus - dem har du slet ikke nævnt, kan man evt. bestille et par par - de er for lækre

  Knus og hils

  Vibs

  SvarSlet