søndag den 30. december 2012

Årets gang i sommerhuset

Så er vi på vej hjem fra den sidste weekend i sommerhuset i 2012. Jeg har holdt regnskab med hvor mange overnatninger vi har haft deroppe i årets løb. Resultatet var faktisk ret overraskende: 49 overnatninger blev det til fordelt på 76 dage. Det er tæt på at være hver weekend i gennemsnit. Vi har været deroppe hver måned i 2012, nogle måneder selvfølgelig mere end andre, men alle måneder er repræsenteret.
Denne weekend har ikke adskilt sig synderligt fra de andre, vi har nemlig slappet godt og grundigt af. Spist morgenmad kl. 10, rendt i pyjamas til kl. 12 og spist frokost kl. 14. Vi har læst, spillet, leget, hæklet og hygget. Vi har ikke set ret meget tv, hvilket egentlig er ret tankevækkende. Det går der nemlig meget tid med derhjemme.
I går var vi dog en tur til Holbæk. DRs julekalender "Julestjerner" foregik ved Holbæk og i en af sangene blev der sunget om byen: "Holbæk er noget for sig, for enden af Holbækmotorvejen. Holbæk ved Holbæk Fjord, Holbæk kan blive som din mor". Det har ungerne gået og skrålet i ugevis. Så fortalte vi, at Holbæk ligger tæt på sommerhuset og at vi kan se der over fra bænken. Så vi måtte et smut dertil.
Da det vist var Store Bytte og -handledag, nøjedes vi med et besøg på landets bedst beliggende Jensens Bøfhus, hvor vi spiste frokost. Børnene elsker at komme der, da de får tegnegrej og så er der jo soft ice-bar.
Vi må opleve Holbæk mere indgående til sommer.
Men sommerhuset er indbegrebet af afslapning for os. Her er ingen sure pligter og her er der tid til at være sammen. Så gør det ikke så meget at hverdagen er presset og kvalitetstiden begrænset. Vi tager revanche 49 overnatninger om året.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar