mandag den 17. december 2012

Strikke-update
Jeg har ikke lige fået postet indlæg på mine sidste strikke-projekter, men pindene har ikke stået stille, så her kommer lige en tre-i-én.
For noget tid siden så jeg en "hals-ræv" på denne blog og fik straks lyst til at strikke én til ungerne. Jeg gik i garn-gemmerne og fandt nogle garnrester i passende farver. Ræven blev meget fin, men blev desværre ikke populær, da mine garnrester var islandsk Lett Lópi (= kradsuld). Så jeg må på den igen i en blødere garntype - hvis jeg gider.
Her på det sidste har jeg haft to sideløbende strikkeprojekter: et halsrør og en hue.
Det lille, grå halsrør er strikket efter en simpel opskrift fra denne blog og skal bruges sammen med min poncho, som jeg strikkede i januar og som jeg har brugt hver dag siden efteråret. Ponchoen er dog også i kradsuld og halsrøret gør det lidt mere rart omkring halsen. Det når to gange rundt om halsen og sidder dejligt tæt.
Det sidste projekt er en hue. Jeg har aldrig været den store tilhænger af huer og synes egentlig heller ikke at de klæder mig. Meeen den seneste tids kulde har fået mig på bedre tanker. Og der er vel ingen grund til at købe en hue, når man kan strikke den selv. Eller?
For denne hue voldte mig problemer. Den er strikket med såkaldte "bobler" og jeg kunne simpelthen ikke gennemskue hvordan og hvorledes de skulle frembringes. Så version 1 af huen blev arkiveret lodret!
Men jeg er (heldigvis?) en stædig rad, så jeg googlede "strikkede bobler" og vips, fremkom der en video, der meget grundigt viste, hvordan de skulle strikkes. Så gik der et par aftener og en halv fridag og så var huen hovedklar.
P.t. strikker jeg flere sutsko til pigerne og dernæst er planen at strikke en hue med bobler til Mille. Jeg har også en vante der mangler en makker, et hæklet tørklæde, der lige mangler det sidste. Og jeg har forresten også en hæklet fod til en smølf, der vel savner resten af kroppen.
Heldigvis har jeg en lang juleferie.

2 kommentarer:

  1. Jeg vil også gerne have en hue :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan sikkert godt arrangeres Søs. Du kan prøve min på fredag og så kan vi snakke om størrelse og farve :-)

      Slet