torsdag den 10. januar 2013

En svær beslutning udi strik

Jeg har købt garn for en mindre formue (nådigt godkendt af Rasmus) og gik i søndags i gang med det mest omfattende strikkeprojekt til dato. Jeg vil nemlig strikke mig en norsk Telemarks-genser (eller -kofte som det hedder, når det er en cardigan).
Det er mønsterstrik der vil noget skal jeg hilse at sige. Dertil kommer, at man skal klippe i sit strik både til ærmer og til åbning foran. Det er altid grænseoverskridende.
Jeg har fundet opskriften i bogen "Norsk Strikk" fra 1995 og læst den igennem 1000 gange, for dels er den på norsk, dels er den en kende indforstået og dels er der mange teknikker jeg aldrig har prøvet før.
Men i søndags slog jeg altså op til et ærme i mit lækre, norske uldgarn og gik glad i gang. I dag blev jeg så færdig med ærmet og det er sådan set blevet fint nok. MEN... jeg er simpelthen blevet nervøs for, om størrelsen er den rigtige. Jeg har en fornemmelse af, at den bliver for lille.
Jeg har valgt at strikke den i størrelsen 36/40. En kende optimistisk måske, men de omkringliggende størrelser i opskriften hedder hhv. 14/16 år og str. 48/52!
I dag hentede jeg så en anden bog på biblioteket, der også hedder "Norsk Strikk" denne dog fra 2010. Heri er der en stort set identisk opskrift, som viser mig, at jeg åbenbart er i færd med at strikke en sweater i størrelse Small/Medium. Og dét er altså for småt til mig. Specielt når der er tale om en sweater, der jo gerne må være lidt stor og rummelig.
Jeg har overvejet det hele aftenen, tænkt så det knager og opstillet for og imod.
Og nu har jeg besluttet mig: jeg trævler sgu skidtet op og starter igen. Pokkers også!
Det (eneste?) positive er, at jeg under processen med at strikke ærmet, har lært meget om hvad der kan gøres bedre en anden gang.
Det bliver så nu...

1 kommentar:

  1. Jeg synes den ser lækker ud, og jeg glæder mig til at se den færdig. Og specielt til at tage et billede af dig og Rasmus i matchende gensere, for jeg regner da med du fortsætter med en til ham :-)

    SvarSlet