lørdag den 2. marts 2013

Et nervepirrende øjeblik

 
 
 

 
I to måneder har jeg strikket næsten dagligt på min Telemarks-genser. For ca. en uge siden blev selve strikkearbejdet færdigt og kunne tages af pindene. Jeg hæftede enderne og så gjorde jeg ikke mere ved det før i dag. For næste skridt var meget nervepirrende, da det indebar klipning i strikketøjet tre steder: foran og til ærmer. Man har kun én chance, for hvis det trævler, ja så er løbet kørt.
Jeg mærkede op med tråd i kontrastfarve og syede derefter grundigt på symaskine på begge sider af mærketråden. Og derefter klip-klip. Heldigvis virker det som om det holder. Jeg har dernæst syet skulderne sammen med hjælp fra en genial YouTube-video.
Nu er jeg i færd med at strikke stolperne (stykkerne med knapper og knaphuller) og så skal jeg strikke halskanten, sy ærmer i og knapper på. Alt i alt et KÆMPE-projekt der helt klart har givet mig en forståelse for, hvorfor disse sweatre er så pokkers dyre. Alene materialerne til min genser løber op i omegnen af 900 kr. Og hvis man også skulle medregne timeløn så...
Jeg er meget spændt på det færdige resultat. Især isyningen af ærmerne gør mig lidt nervøs. Som så meget andet ved dette strikkeprojekt, er det første gang jeg skal prøve det.
Heldigvis er genseren til mig selv og jeg kan (må) leve med de skønhedsfejl som måtte være.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar