søndag den 31. marts 2013

Helsinki - dag 4.

Selv om det i dag er afrejsedag, har vi haft et fuldt program. Vi skal nemlig først flyve kl. 21.45, så vi fik opmagasineret kufferterne på hotellet og drog afsted. Første stop var det Olympiske stadion, hvor vi tog op i det tilhørende 72 m høje tårn. Herfra var der en fremragende udsigt over Helsinki by og omegn.
Helsinki skulle have været OL-værter i 1940, men det blev udsat til 1952 pga. krigen. Fra toppen af tårnet brændte den olympiske ild dengang.
Derefter gik vi et smut ned og så nærmere på Operaen, som ligger tæt på stadion. Udseendesmæssigt kan den nu ikke hamle op med vores egen og slet ikke med den i Oslo. Men vi så den til gengæld fra en speciel vinkel, da den nærliggende sø Töölönlahti var frosset til. Søen bliver flittigt brugt som genvej på kryds og tværs.
Vi hoppede atter på en sporvogn og kørte vestpå, da vi ville finde friluftsområdet Seurasaari, som er en ø forbundet til fastlandet med en smuk, hvid træbro. Det lykkedes efter lidt besvær (!).
I umiddelbar nærhed af broen, havde den finske præsident Urho Kekkonen (1956-1981) sin bolig. Her, fortæller historien, at han engang havde Ruslands præsident Nikita Khrusjtjov med i sauna. Måske er saunaen for finnerne, hvad golfbanen er for amerikanerne - her ordnes mange forretninger.
Vi gik en lille runde på Frilandsmuseet, som ligger på øen inden vi gik tilbage over isen.
Vi så forøvrigt et tamt egern, der blev beundret af et fransk par. Beundringen sluttede dog, da egernet sprang lige op i damens pelsjakke. Sikke hun kunne skrige op!
Godt ømme i stængerne tog vi sporvognen tilbage til centrum, hvor vi fik en kop kaffe på en fin café på Esplanaden mens vi ventede på transport til vores næste (og sidste) udflugtsmål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar