mandag den 25. marts 2013

Hjemmelavede flødekarameller

Mange fridage i træk giver god rum til kreativiteten og jeg har lokket ungerne med på flere projekter. Et af dem var hjemmelavede flødekarameller. Jeg har fundet en nem opskrift på nettet (fra Arla) og så gik vi i krig. Jeg har et sukkertermometer, som var en god hjælp til at ramme den rigtige temperatur. Temperaturen bestemmer karamellernes hårdhed, så det er om at holde øje.
Jeg lavede halvdelen til almindelige flødekarameller lige efter opskriften, mens jeg tilsatte lakridspulver (fra Johan Bülow) til den anden halvdel.
Da karamelmassen var afkølet i formen, skar jeg den i passende stykker. Her viste det sig, at dem med lakridspulver faktisk mindede mere om fudge. Lakrids har altså en indvirkning på hårdheden. Det samme er faktisk også tilfældet, når jeg laver lakridsis.
Pigerne blev sat til at pakke de mange karameller ind i passende stykker bagepapir.
Vi lavede straks en fin pose til vores rare nabo Preben, som børnene ofte besøger når vi er i sommerhuset. Han har en sød hund, Lucky, som altid gerne vil lege. Han blev rigtig glad for besøget.
Karamellerne (og fudgen) blev rigtig gode og kan helt sikkert anbefales.
Opskriften kan ses her:

http://www.arla.dk/opskrifter/Karameller/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar