mandag den 25. marts 2013

Kongeegen

Som nævnt i det tidligere indlæg, var vi i dag på jagt efter Kongeegen i Jægerspris Nordskov. Kongeegen anslåes til at være mellem 1400 og 2000 år gammel. Altså har det potentielt stået på jorden siden Jesus huserede i perioden efter år 0. Kongeegen har næppe skabt sig samme eftermæle som Jesus, men imponerende er den ikke desto mindre. Specielt med tanke på, hvad der er sket i verden omkring den gennem de sidste 1400-2000 år: Grauballemanden gik lyslevende rundt, Vikingerne sejlede ind og ud af den nærliggende Roskilde Fjord, Harald Blåtand gjorde danerne kristne omkring år 965,reformationen i 1536, Industrialiseringen, to verdenskrige o.m.a. Hvis bare træet kunne tale. Træet er dog i dag i sandhed en døende olding, der holdes oppe af krykker og er sikret med et hegn. Træet er desuden fredet, men intet hjælper i længden mod tidens tand. Jeg er superglad for at have set Kongeegen og vil gentage turen til sommer, hvor træet er sprunget ud. Vi kan sagtens anbefale turen ud til Kongeegen, da Nordskoven er meget smuk og rummer mange forskellige typer træer og beplantning. Man kommer desuden forbi et fredet moseområde, hvor ikke én kvist er blevet flyttet af menneskehånd i henved 100 år. Et levende billede af Hornsherreds oldtidslandskab. Jeg vil dog anbefale, at man medbringer et kort over skoven samt proviant til flere pauser, da skoven er meget stor og både børn og voksne kan gå sukkerkolde.

Find Kongeegen/ Kongeegens placering/ Kongeegens koordinater:

Som en service til os selv og andre, der gerne vil besøge Kongeegen, er her et link til et kort i Google Maps, der viser vejen til fods fra Skovens Kirke (Jægerspris) til Kongeegen. Turen er på ca. 4,3 km hver vej af gode farbare grusveje, velegnet også til klapvogne og cykler.
Bemærk at rutevejledningen stopper ca. 200 meter fra træet, hvor der dog er skiltning resten af vejen (mod nord-nordøst).
Kongeegens nøjagtige gps-koordinater (i Google Maps/Earth) er: 55.910382,11.989336
Link til kort her

2 kommentarer:

  1. Skal vi ikke tage på en fælles familietur til sommer? Vi vil nemlig også gerne opleve egen.

    SvarSlet
  2. Det er bare en aftale! Og nu kender vi vejen, som tilmed er forholdsvis klapvogns-venlig
    :-)

    SvarSlet