lørdag den 30. marts 2013

Tallinn - del 1.

Færgen ankom planmæssigt til Tallinn kl. 09.30 og vi gik derefter ind (eller rettere op) til byen (den gamle bydel). En gåtur på ca. 15 minutter. Vejret var flot, så ingen problemer der.
Det første vi mødte, var den middelalderlige befæstningsmur, som findes intakt overalt i byen. Mange steder er den ligefrem integreret i etagedomme m.m. Jeg lurer på, hvorfor der er så meget bevaret i forhold til i København, hvor vi jo stort set kun har Jarmers Tårn til sammenligning? Skyldes det, at der aldrig har været omfattende bybrande i Tallinn? Eller har man været Laissez Faire gennem århundreder? Eller måske har man blot værnet om den?
Det næste vi så, var Strikmarkedet på indersiden af muren. Men langt det meste var tydeligvis masseproduceret maskinstrik og jeg valgte derfor at købe to nøgler estisk uldgarn i stedet. Det vil jeg forvandle til strømper.
Vi nåede op til Rådhuspladsen, hvor Rådhuset dateret til starten af 1400-tallet var pladsens perle. Vi gik derefter på jagt efter mindesmærket over, hvor det danske flag fald ned d. 15. juni 1219. Det var faktisk ret svært og med den forsvundne Isbar fra i går, er jeg virkelig ved at tvivle kraftigt på vores sted- og retningssans.
På vejen fandt vi et flot monument over dem, der kæmpede i Estlands Frihedskrig i 1918-20.
Efter lang tids søgen fandt vi endelig det statelige mindesmærke over Dannebrog. Godt gemt af vejen og vi fandt det kun efter at have nærlæst stedsangivelsen i guidebogen. Flot flot.
Sidst lige et udvalgt billede af den estiske vognpark til ære for Rasmus. Jeg kan godt se, at det begge er dyre biler, men jeg hæftede mig mere ved, at den ene er meget ren, mens den anden er meget beskidt. Mere om vores dag i Tallinn i næste indlæg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar