fredag den 29. marts 2013

Tour de Kirke


I dag har vi fået set et par af Helsinkis kirker. Vi startede i det moderne Kampin Hiljentymiskappeli, som egentlig ikke er en kirke, men et kapel. "Stilhedens kapel" som det kan oversættes med, indbyder til tavshed og fordybelse. Ikke lige de to dicipliner vi dyrker mest, så det var mest et "så har vi set det"-sted.
Derefter forsatte vi til Temppeliaukion Kirkko, som er et ret fantastisk sted. Det er nemlig en kirke, der er hugget ud i grundfjeldet, som agerer som kirkens vægge. Loftet over de mange smalle vinduer er af kobber.
Næste kirke på programmet var den katolske Uspenski-katedral, som er den største ortodokse kirke i Vesteuropa. Den har ikke mindre end 13 guldbelagte løgkupler.
Vi var også et smut inde i kirken, som er meget overdådig og pyntet i anledningen af påsken. Da der skulle være messe, gik vi hurtigt igen.
Den sidste kirke vi så, var Suurkirkko (Storkirken), som er Helsinkis Domkirke og vartegn. Meget smuk udefra, men ærlig talt noget kedelig indvendig i forhold til Uspenski-katedralen. Desuden var der et være leben i forbindelse med forberedelser til et arrangement i aften: Via Crucis, som er en dramatisk opførelse af Jesus vandring med korset.
Vi har tænkt os at møde op til løjerne efter at have været et smut på bar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar