torsdag den 4. april 2013

Den Blå Planet
I dag kunne Maja heller ikke komme i skole pga. Lockouten, så jeg tog en restferie-dag og havde også Mille hjemme. Det er jo lidt force majeure det her.
Vi besluttede os for at tage på besøg i Den Blå Planet. Da vi havde hørt om milevide køer i Påsken, købte vi billetterne hjemmefra. Så var de endda også lidt billigere.
Vi tog bilen derud og da min gode ven gps´en ikke kendte vejen (adressen er vist også nyoprettet) kørte jeg lidt for langt. Det viste sig dog at være held i uhed, for vi endte med at holde ved Kastrup Lystbådehavn, hvor der var gratis parkering i otte timer. Derfra tog der kun ca. fem minutter at gå over til Den Blå Planet, hvor vi ankom omkring 10.45.
Der var en ret så lang kø for de der ikke havde billetter, men fast-track køen var meget kortere. Vi stod der ca. 15 minutter før vi kom ind. Det var fint til at holde ud.
Akvariet er superflot og meget imponerende og ungerne var meget begejstrede. Man kommer forbi vandmiljøer fra hele verden, lige fra det kolde Nord med de kæmpestore kongekrabber til Amazonas, hvor vi så piratfisk.
Der var også mange gadgets man kunne prøve, men desværre var mange af dem allerede gået i stykker - "Tekniker er på vej".
Vi spiste vores madbragte sandwiches foran Oceaniet (muligvis uregelementeret, men de andre gjorde det os´...), som er en tank med fire millioner liter vand, der bla. rummer rokker og hammerhajer. Man kan gå igennem Oceaniet i en stor gennemsigtig tunnel, hvor hajer, fisk og dykkere svømmer over og under dig.
Der var også flere steder, hvor børnene kunne få lov til at røre krabber, søstjerner, og fladfisk. Specielt Maja var begejstret for krabberne og hun underviste grandvoksne mænd i at holde dem korrekt.
Maja nyder også godt af at kunne læse og kunne selv læse skiltet med "verdens største 8-armede blæksprutte". Ret imponerende faktisk.
Vi fik en kop te og kaffe fra termokanden udenfor i det fine vejr, i første parket til Øresund.
Eneste vej ud af området går gennem den tilhørende butik (!), hvor ungerne fik lov at bruge deres lommepenge på et par bamser. Det satte prikken over i´et for dem efter 3 ½ timers superoplevelser i Den Blå Planet.
Vi er nu hjemme igen og Maja er i fuld gang med at tegne et koralrev.
Vi kan varmt anbefale et besøg til Den Blå Planet for både store og små. Men et lille tips: køb og print billetterne hjemmefra eller vent med at tage der ud til efter frokost. Garderobepladsen virker desuden lidt begrænset, så lad pelsen blive hjemme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar