tirsdag den 23. april 2013

En lille prinsesse

Jeg er netop blevet færdig med mit seneste hækleprojekt:
En fin prinsesse med krone og guldsko. Mille har været efter mig for at få den færdig: "Hvorfor strikker du ikke på prinsessen" har hun spurgt i tide og utide. Ja, faktisk selv på tidspunkter, hvor jeg rent faktisk sad og hæklede på den!
Nu er den altså færdig og jeg er meget tilfreds med resultatet. Det er morsomt at hækle de detaljerede figurer i bogen "Välkommen til Virkligheten" hvor også min kanin og gravhund stammer fra.
Bogen fortæller, at disse små hæklede (eller strikkede) figurer faktisk er en helt kunstform i Japan, der hedder amigurumi. En slags origami bare med garn.
Kun fantasien (og måske evnerne) sætter grænser for, hvad man kan fremstille. I ovennævnte bog er der også opskrifter på robotter, et helt kagebord samt en bil med tilhørende campingvogn.
I øjeblikket venter jeg dog på garn til mit næste projekt, som bliver en uld-cardigan til Maja i det klassiske norske Marius-mønster, bare i lidt mere feminine farver.
Indtil da kan jeg hækle lidt lapper til et dukketæppe jeg har gang i på sidelinien.
Ja, man ville ikke have kunnet sætte en finger på mig for 100 år siden, da jeg bruger næsten al ledig tid på håndarbejde.
Bare kald mig mormor. Det er ok. I det mindste ser jeg ung ud for min alder håber jeg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar