tirsdag den 2. april 2013

Lockout

Så blev der altså lockout på skolerne. Milles klassetrin er ikke ramt, men kan komme i skole hver dag. Maja derimod, kan kun få lov at komme i skole tirsdage og fredage så længe det varer.
I dag har vi været nede og aflevere hende hos morfar, som er trådt til. Han passer hende i morgen. Torsdag tager jeg en restferiedag og passer hende selv. Næste uge, om det stadig er aktuelt, må blive endnu en kombination af hjemmearbejde, restferiedage og unge med på job. Evt. krydret med bedsteforældrepasning.
Tredje uge... orker jeg ikke at tænke på.
Jeg vil ikke blive politisk, for det har jeg ikke den rette faglige baggrundsviden til, men jeg er umiddelbart fortaler for en "hel"dagsskole (på de mindre klassetrin er det vist til kl. 14), hvor almindelig tavleundervisning blandes med fritidshjems-aktiviteter. Jeg kan se mange fordele i det, specielt i disse tider, hvor man her i kommunen stiler mod 98 % inklusion. Den nye undervisningsmodel vil givetvis gavne dem, der ikke kan sidde stille i timevis. Hvem kan forøvrigt det og stadig få max ud af undervisningen?
Nej, jeg kan godt se fordelen i at krydre skoledagen med en tur på rulleskøjter, en gang perleplade eller en halv time med nintendoen.
Alt det der med arbejdstidsprivilegier ytrer jeg mig ikke om. Men jeg har lovet mig selv ikke at kaste mig ud i en diskussion med en lærer. Min mund er lukket med syv segl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar