mandag den 6. maj 2013

En nervepirrende uge


Som jeg antydede i fredags, var sidste uge lige lovlig spændende om så må sige.
Der skete det ubehagelige, at min far blev ramt af en blodprop i hjernen. Han havde følt sig træt og utilpas hele ugen og havde, i bagkundskabens klare lys, klassiske symptomer på en blodprop: motoriske problemer i venstre side af kroppen samt talebesvær. Men i udgangpunktet tilskrev både ham og jeg det træthed, da han i ugens løb havde slæbt varer for Labudstyr samt gået til den på golfbanen.
Men torsdag blev han indlagt på Bispebjerg Hospital og fredag formiddag blev han CT-scannet. Her kunne de bekræfte, at han har haft en blodprop i højre hjernehalvdel.
Nu er han i medicinsk behandling og er også blevet tilbudt genoptræning af de svækkede funktioner. Vi besøgte ham på hospitalet i fredags, hvorfra han blev udskrevet senere på dagen. Han skal ind til flere undersøgelser i dag.
Han har det efter omstændighederne godt, men er meget træt.
Vi har alle, og nok især min far, fået en os en ordentlig forskrækkelse. Men vi glæder os over, at han trods alt har været heldig.
Forløbet har sat mange tanker i gang, ikke mindst omkring det at kunne genkende symptomer og reagere på dem ved den mindste mistanke. Et rigtig godt hjælpemiddel til dette er Region H´s Akuttelefon, som jeg selv ringede til i torsdags. Akuttelefonen er bemandet med specialuddannede sygeplejersker, som kan hjælpe dig med råd og vejledning døgnet rundt. Jeg fik rigtig god hjælp og anbefaler dig at finde Akuttelefonnummeret for din region og kode det ind på mobilen. Så har du bogstaveligt talt kvalificeret hjælp lige ved hånden.
I Region Hovedstaden er telefonnummeret:

1813

Den anden, og pludseligt ret subsidiære, begivenhed var, at jeg ventede svar på en jobsamtale om at kunne fortsætte hos Jobcenter Frederiksberg når min kontrakt udløber 30/6-13.
P.t. er jeg en af "tandhjulene" der får maskineriet til at køre rundt bag sagsbehandlerne og frontpersonalet. Jeg trives med mit arbejde og det udfordrer mig uden at ødelægge nattesøvnen. Derfor vil jeg også meget gerne blive.
I fredags fik jeg endelig svar: Jobbet er mit! Jeg skal stadig arbejde for Jobcentret dog ikke længere på Rådhuset, men på Finsensvej, hvor kommunens nyetablerede AkademikerCenter har lokaler. AkademikerCentret skal tage sig godt af kommunens ledige akademikere (det kender jeg jo et og andet til).
Stillingsbetegnelsen er ikke helt på plads, men jeg tænker at det bliver noget i retning af administrativ-allround-blæksprutte-med-fingeren-på-pulsen-og-akademikerhjernen-i-højeste-gear. Stillingen er foreløbig til årsskiftet, men med god mulighed for mere. Det skal nok blive godt og jeg glæder mig!

Så det var tiltrængt med et pusterum i sommerhuset. Mine søstre besøgte min far i weekenden, så jeg turde godt liste af. Vi havde dog taget to biler med just in case... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar