mandag den 13. maj 2013

Kon Tiki, Kon Tiki og atter Kon TikiFor en måneds tid siden var Rasmus og jeg i biografen og se den stort anlagte norske film Kon Tiki. Filmen er baseret på Thor Heyerdahl og Co.'s 8000 kilometers sejltur på en tømmerflåde, af samme navn, fra Peru til Polynesien.
Filmen var rigtig god og gjorde mig nysgerrig på den virkelige tur, der fandt sted i 1947. Jeg har derfor efterfølgende læst Thor Heyerdahls bog "Kon Tiki Ekspeditionen", som han udgav om turen i 1948. Bogen er rigtig spændende og fortæller om mange "hverdags"-detaljer og utrolige oplevelser med Stillehavets dyreliv små som store. Alt lige plankton til hvalhajer.
Og nu skal vi så til Oslo og se Kon Tiki-flåden og -museet ved selvsyn. En hurtig beslutning og et godt tilbud får os derop med Oslobåden i nærmeste fremtid. Ungerne er ellevilde og glæder sig meget. Det samme gør vi andre.
Jeg har jo boet ca. 1,5 kilometer fra Kon Tiki-museet da jeg var Au Pair på Bygdøy i 90' erne. Og jeg VAR også inde og se det, men hvor meget det gjorde indtryk på en 19 årig fjante-tøs er tvivlsomt.
Men nu tager jeg revanche og ser meget frem til det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar