søndag den 19. maj 2013

Skøn dag på Bygdøy

Så er vi tilbage på skibet efter en herlig dag i Oslo.
Færgen lagde til land kl. 09.45 og vi gik derefter ind til Aker Brygge og tog den lille båd til Bygdøy. Vi gik målrettet mod Kon Tiki-museet, som ligger på Bygdøynes et par minutters gang fra bådens stoppested. Vi fik set selveste Kon Tiki flåden, et imponerende syn og lidt vildt at stå ved siden af den selvsamme tømmerflåde som krydsede Stillehavet fra Peru til Polynesien. Den var umiddelbart større end vi troede.
Vi fik også set den originale, Oscarvindende film om færden. Den var rigtig spændende (selv om Mille tog sig en lille lur i mens).
Vi så også RA II og resten af udstillingen, der ærligt talt trænger til en kærlig hånd. Men det er vist også på tegnebrættet. Kon Tiki er i hvert fald netop blevet sat i stand fra top til tå.
Nu var det efterhånden blevet frokosttid og vi satte os med vores medbragte mad på et nærliggende bord-bænkesæt. Vejret var fabelagtigt og vi spiste frokost med den flotteste udsigt længe.
Så fik vi piger lyst til en soppetur i det kølige (kolde!) vand. Rasmus gik en tur rundt om museerne i mens.
Derefter tog vi turen tilbage til Aker Brygge, hvor vi købte en is, som blev fortæret på turen tilbage til Oslo-båden.
Vi har haft en supergod dag, som denne gang primært blev tilbragt på Bygdøy. Vi nåede ikke Fram-museet denne gang og heller ej en tur til Operaen. Det må vi have til gode en anden gang. Vi bliver heldigvis aldrig træt af at komme til Oslo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar