mandag den 27. maj 2013

Telemarks-koften er færdig!!!

Endelig, endelig, endelig er min Telemarkskofte helt færdig! Der er syet de flotteste tin-knapper i og koften er nu vasket og tør og klar til brug. Faktisk har jeg den allerede på. Jeg arbejder hjemme i dag og så er det rart at putte sig i varm uld. Jeg har også hjemmestrikkede stømper på. Det er en stor tilfredsstillelse at kunne fremstille noget kønt OG anvendeligt.
Jeg startede på koften søndag d. 6. januar 2013 og i midten af marts var strikke- og monteringsarbejdet færdigt. I tiden frem til d. 23. maj, hvor jeg fik Selbu-knapperne fra Heidi, lå koften bare i bunden af skabet og afventede videre arbejde. To måneder!
Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det skulle være så svært at skaffe knapperne. Ifølge den danske forhandler har der vistnok været noget i vejen med producentes knappemaskine. Men alligevel. Jeg havde min indledende knappe-kontakt i januar og i skrivende stund har jeg stadig ikke modaget knapperne derfra.
Måske er jeg krakilsk og kunne bare have fundet mig nogle andre knapper? Men nej, jeg er en meget stædig person og det skulle være Selbu-knapper, da det passer perfekt til koften, hvor Selbu-mønstret også indgår. Sgu!
De knapper som Redningskvinden Heidi sendte mig er heldigvis überlækre. De er nemlig håndlavede af firmaet Tinn Per. Så det er flaks i uflaks som man siger på norsk (red.: held i uheld)
Min kofte er helt perfekt og jeg er superglad for den!
Jeg er straks gået i gang med endnu en. Denne gang en kofte til Maja. Og jeg HAR knapper til den! Flere forskellige slags faktisk...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar