søndag den 9. juni 2013

På tur til Oldtiden

I denne weekend er vi med-værter på Fætter/kusine-weekenden, hvor vi er sjællændere er sammen med Rasmus' jyske kusiner og familier. Vi er otte børn og 13 voksne, altså i alt 21 hoveder.
Festivitassen foregår i et lånt sommerhus meget tæt på Birthe og Torbens sommerhus i Stillinge Strand. Fredag eftermiddag var der ankomst og spaghetti med kødsovs ad libitum. Derefter hygge og gensynssnak.
I går spiste vi fælles morgenmad, smurte nogle solide madpakker og drog på udflugt. Vi kørte til det nærliggende Trelleborg, som er et borganlæg fra vikingetiden. Et fint sted for store og små. På vejen hjem kørte Rasmus, ungerne og jeg ud til en langhøj fra bondestenalderen, hvor Rasmus kom meget som yngre. Højen ligger på et smukt sted,meget højt placeret med en fænomenal udsigt over det vestsjællandske landskab.
Det kan ikke have været Hr. Hvemsomhelst der blev begravet der. Højen må have kunne ses langvejs fra og er i det hele taget et imponerende byggeprojekt fra en tid uden kraner og gravemaskiner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar