lørdag den 22. juni 2013

SAK

Søren Aabye Kierkegaard.
Det er i år jo 200 året for Søren Kierkegaards fødsel og det bliver markeret i mange (måske mest de kulturtunge) medier, og jeg har fulgt en del med.
Jeg er blevet temmelig nysgerrig på Kierkegaard og må indrømme, at han desværre så at sige intet har fyldt hidtil i hverken min skolegang eller som privat læser. Men det skal være slut nu.
I min læsekreds skal vi læse "Forførerens dagbog" til efteråret og jeg har forleden forkælet mig selv med den nok mest tilbundsgående biografi om Kierkegaard. Den er skrevet af Joakim Graff, som er lektor ved Søren Kierkegaard Forskningscenter i København. Bogen er en mursten på 738 sider og udkom første gang i 2000. I år er den genudgivet i en jubilæumsudgave, hvoraf et eksemplar nu ligger på mit natbord.
Jeg glæder mig til at komme ind under huden på den finurlige, akavede 1800tals provokatør og filosof, som er så kendt ude i den store verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar