søndag den 7. juli 2013

Kongeegen revisited

I går dog vi atter en tur til Kongeegen i Nordskoven, denne gang med gode venner og deres to drenge. Vi havde medbragt madpakker, som vi spiste i en jagthytte opført af Frederik VII i 1857.
Selv om vi denne gang havde koordinaterne til Kongeegen, lykkedes det os alligevel at gå en omvej. Men uanset hvad, så er det altså en tur på omkring otte kilometer til fods. Heldigvis i utrolig flotte omgivelser. Kongeegen var, i forhold til vores sidste besøg, i fuld flor. Eller i så fuld flor man kan være, når man er mere end 1500 år gammel. En meget imponerende skabning.
Ved Kongeegen er der opstillet et stempel, således at man kan få stemplet sit kulturpas, hvis man har sådant et. Det havde vi ikke, så én af vores unger hjalp Julius til et stempel i panden!
På vej tilbage passede vi Storkeegen, som er en pendent til Kongeegen, blot har den været død i mere end 30 år.
Vel hjemme igen fik vi fyret op i grillen og noget mad. Vi sad ude i den fine, og længe ventede, sommeraften og senere tændte vi et bål i bålstedet.
Ungerne hyggede sig og legede fint på kryds og tværs. En dejlig dag!
Vi spurgte Mille, om vi skulle tage endnu en tur til Kongeegen i dag, sammen med farmor og bedstefar. "NEJ!!!" lød svaret. Jeg tror, at hun er mættet med natur-kultur for en stund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar