fredag den 26. juli 2013

Odin

I 90' erne interesserede jeg mig meget for nordisk mytologi. Ikke på den religiøse måde men mere pga. af det spændende univers der omgav aserne. Jeg læste mange bøger om emnet, gik med torshamre om halsen og skrev en stor opgave om nordisk mytologi på HF sammen med en klassekammerat. Vi interviewede blandt andet en forening af asatroende et eller andet sted i København. En spøjs oplevelse, hvor jeg husker, at flere af dem røg joints. Måske en nutidig parallel til vikingernes indtag af euforiserende svampe? Heldigvis var der ingen bersærkergang denne gang.
I dag genfandt jeg min gamle tegning af Odin, som jeg tegnede engang for længe siden. Tegningen er udateret, men den må være fra samme periode som ovenstående.
Ikke just et mesterværk, men jeg husker at jeg var tilfreds, og følte at jeg havde fået nedfældet min forestilling af Alfaderen med det ene øje og sit altgennemborende spyd Gungner.
Den ryger tilbage i gemmerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar