fredag den 30. august 2013

Sortbroget malkekvæg

I en af de landsbyer vi passerer på vej til og fra København ligger en fin bondegård. Faktisk ligger den midt i landsbyen. Om vinteren kigger en ko ind i mellem ud af et vindue. Det er rigtig hyggeligt.
Gården må være mælkeproducent, for på markerne bag gården går de smukkeste sortbrogede malkekøer. I dag var de på marken tættest på landevejen og så måtte jeg altså ud og tage et billede. Jeg ved ikke hvem der gloede mest, køerne eller mig.
Jeg synes faktisk, at sortbroget malkekvæg er et særsyn nu om dage. Ellers skyldes det måske, at jeg ikke komme så meget på landet igen.
Det har ikke altid været sådan. Da jeg var barn jeg ofte på besøg på min mormor og morfars lille landsted i Varmimglund som ligger langt ude på landet ved Ribe. De havde sortbroget malkekvæg foruden heste, grise og høns. Jeg har de dejligste barndomsminder derfra og jeg bliver glad hver gang jeg ser de godmodige køer.
Min moster og onkel er økologiske mælkebønder i Hjerpsted langt nede i Sønderjylland. De har også sortbroget malkekvæg. Deres bedrift er dog meget større end salig morfar Aages, med malkerobotter, chipstyring mv.
Jeg er ikke selv den landlige type og dog, måske skabs-landlig. Jeg holder i hvert fald af landskabet på landet og føler ofte, at set fylder godt op på æstetikkontoen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar