tirsdag den 15. oktober 2013

Aftentur

Efter vores besøg i Pantheon i går, handlede vi ind i et lille supermarked, og tog mad og vin med hjem på hotelværelset.
Senere på aftenen gik vi op til Trevi-fontænen. Jeg var overrasket over, hvor stor den var. Stedet hvor Trevi-fontænen ligger, er afslutningen på akvædukten Acqua Vergine fra 19 f. Kr. Selve Trevi-fontænen stod først færdig i 1762 og forestiller Neptun og to tritoner (havets budbringere), hvoraf den ene kæmper for at styre en "havhest". Den anden triton har nemmere ved at styre sin hest. Dette symboliserer havets to modsatte temperamenter.
På et af reliefferne ses en ung pige pege hen mod kilden, hvor vandet kommer fra. Akvædukten blev opkaldt efter denne pige, som jo så nok hed Vergine eller noget i den stil.
Efter at have kastet de obligatoriske mønter i fontænen, gik vi en tur til Colosseum, Roms største amfiteater som stod færdigt i år 80 e. Kr.
Det er et virkeligt imponerende skue, og man har svært ved at forstille sig, hvad der er foregået her. Brolægningen er helt blankslidt og afrundet af de millioner af fødder der har gået her gennem de sidste 2000 år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar