tirsdag den 15. oktober 2013

Circus Maximus, akvædukter og San Clemente

Vel nede af Avantin-højen gik vi hen til Circus Maximus (to første billeder) som engang var det antikke Roms største stadion, som var i brug fra det 4. årh. f. Kr. til år 549, hvor de sidste væddeløb blev afholdt der. Tribunerne havde plads til omkring 300.000 tilskuere, så det var store forhold.
Derefter spiste vi frokost på en hyggelig fortovsrestaurant inden vi gik videre mod Piazza di Porta Maggiore, hvor vi kunne se eksempler på de imponerende akvædukter, der forsynede Rom med vand. Akvædukterne kunne være mere end 80 km lange og førte vand ned fra bjergene til byen. Et ufatteligt stykke ingeniørkunst, som altid har fascineret mig.
Vi besøgte dernæst kirken San Clemente, som i gadeniveau består af en kirke fra 1100-tallet. Omtrent samme alder som mange af de danske landsbykirker. Men under den nuværende San Clemente ligger der endnu en kirke fra 300-tallet. Herunder igen ligger der flere antikke bygninger, bla. et tempel, tilbage fra det 1. årh. e. Kr. Det er altsammen tilgængeligt for 5€ pr. næse. Jeg tror, at vi må have været omtrent 15 meter under nuværende gadeniveau. Helt vildt og en stor kontrast til akvædukterne, som nok ragede 15 meter op i vejret.
Man måtte ikke fotografere i San Clemente, så ingen billeder derfra. Kirken er meget uanseelig udefra (/grim), det er indenfor det sker!
Efter mange timer til fods tog vi tilbage til hotellet, hvor vi hvilede et par timer.
Aftensmaden spiste vi på La Fiaschetta på Via dei Cappellari 64, ca. 10 minutters gang fra hotellet. Maden var fabelagtig og stemningen autentisk. Vi var de eneste ikke-italienere der spiste der. En stor kontrast til det nærliggende Campo de Fioris restauranter, som er meget turistede.
Efter den famøse mundfuld kaffe, er vi nu atter endt på hotellet efter endnu en skøn dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar