fredag den 18. oktober 2013

Peterskirken

Vores sidste dag i Rom var helliget en tur i Peterskirken. Vi stillede os i kø for at komme ind og det gik relativt hurtigt. Det koster ikke noget at komme ind i kirken og køen skyldes udelukkende, at man skal igennem security.
Det tager helt pusten fra én, når man træder ind i kirken. Den er gigantisk og meget smuk og overdådig. Man fatter ikke, hvordan man har kunnet bygge en sådan kirke i en tid uden elektricitet og motorer.
Efter at have beundret kirken fra neden, besluttede vi at tage en tur op i kuplen. Hér skulle vi til gengæld stå i kø. En laaaang kø. Vi var faktisk lige ved at give op, men holdt alligevel ud. Og jeg er glad for at vi gjorde det, for udsigten over Rom og Vatikanet var fantastisk. Og så var det sjovt sådan at trampe rundt på Peterskirkens tag.
Vi fik også set Papa Francescos Schweizergardere tæt på. På trods af deres pyjamas-lignende uniformer, mener Rasmus at de nærmest er top-trænede guerilla-krigere. De var heldigvis fredelige i dag.
Ellers har vi taget den med ro i dag og har slentret rundt i de hyggelige gader, drukket en masse kaffe på cafeer og nydt en god frokost med pizza, pasta og kold hvidvin. Vi sluttede vores ferie af med gelato (is) foran Pantheon, hvor vi jo egentlig også startede vores tur i mandags.
Én ting er helt sikkert: vi kommer igen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar