torsdag den 17. oktober 2013

Vesuv

I dag har vi været på en forudbestilt heldagsudflugt, som vi har glædet os meget til. Nemlig en tur til vulkanen Vesuv og byen Pompeji, som Vesuv udslettede for næsten 2000 år siden.
Vi mødtes med vores turguides på Piazza de Popolo kl. 07.15 og så kørte vi afsted i bus sydpå. Vi nåede Vesuv omkring kl. 11.30 og vores buschauffør satte os af så langt oppe på vulkanen som han kunne. Resten af vejen var til fods. Op, op, op gik det. Det var hårdt synes jeg, men den smukke udsigt over Napoli og Napolibugten var meget opmuntrende. Efter ca. 20 til fods nåede vi op til kanten og kunne kigge lige ned i det kæmpestore krater. Flere steder sev der gas og damp op af krateret, for det er stadig en aktiv vulkan.
Vulkanen er nu omtrent 1500 meter høj, men før udbruddet der udraderede Pompeji, var den ca. dobbelt så høj.
Guiden fortalte, at det ikke er hvis den atter går i udbrud, næh det er hvornår. Man vil få omtrent en uges varsel. Problemet er blot, at en evakueringsøvelse for et par år siden, afslørede, at det tog to uger at evakuere de 700.000 der bor i den såkaldte røde zone omkring vulkanen!
Tja, indbyggerne tænker nok ikke meget over det til dagligt. Jeg synes nu nok, at det må være angstprovokerende at leve i skyggen af en tikkende bombe af den kaliber.
Det var virkeligt en speciel oplevelse sådan at stride sig op af en aktiv vulkan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar