mandag den 12. maj 2014

Stilleben

 
 
 
 
Jeg har (gen)fundet fornøjelsen ved orkideer. Smukkere blomst skal man, efter min mening, lede længe efter efter. I køkkenvinduerne har vi to orkideer, én som jeg købte for en billig penge for et par måneder siden og én som vi fik, da vi holdt fest i marts. De er begge to stadig meget fine.
I går aftes bladrede Rasmus i Mad & Bolig fra denne måned og viste mig en fin opstilling af tre små orkideer på en stenplade.
Da jeg så faldt over små orkideer til 25 kr stykket i Føtex i dag, ja så var dén idé kopieret.
Jeg købte tre hvide orkideer og satte dem i hvert sit glas fra IKEA (koster formedelst 8 kr for 6 stk.). Min stenplade er intet mindre end et arkæologisk fund gjort af undertegnede i Badstuestræde i København engang i slut 90'erne, hvor jeg var på udgravning.
Pladen var et løsfund, hvilket vil sige, at den ikke kunne relateres til noget andet og derfor ikke havde den store arkæologiske værdi. Derfor fik jeg lov til at tage den med hjem.
Pladen, som måler 17x17x2 cm, er faktisk en gulvflise fra omkring 1700tallet (eller før).
Vi har haft den stående udenfor i en del år, men nu har den fået lov til at komme ind og danne bund for mit lille stilleben.
Yderst dekorativ OG med en personlig historie. Ren win win.

Orientering til Borgere (specielt Rasmus) om Samfundet:
Stilleben udtales stil-leben. Ordet stammer fra tysk: Still-leben, "stille liv". På fransk siger man Nature Morte, "død natur".
Stilleben er en foto- og malerteknisk stilart, der viser opsætninger af livløse genstande – oftest smukt dækkede borde eller blomster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar