fredag den 30. maj 2014

Stockholm

Onsdag eftermiddag fløj pigerne, Rasmus, min mor og jeg til Stockholm. Den primære årsag til turen er, at Rasmus skal løbe Stockholm Marathon på lørdag. Men indtil da oplever vi en masse andet.
Vi bor i en lille hytte på et vandrehjem i Bredäng lidt uden for Stockholm. Det tager ca. 20 minutter med T-banen ind til byen.
I går torsdag, tog vi T-banen ind til Slussen og gik over til Gamla Stan. Her gik vi i de gamle gader op til Storkyrken, hvor vi kiggede indenfor. Her så vi blandt andet den fine figur fra 1400-tallet af "Göran og Draken" og pigerne fik legenden læst op.
Derefter gik vi op omkring kongeslottet, hvor en af os fik en reprimande af en vagt. Vi synes, at vores Amalienborg er både pænere og hyggeligere. Og så bor vores kongefamilie faktisk på slottet. Det gør de svenske ikke.
Pludselig var der kæmpeudrykning og alt hvad der kunne køre af ambulancer, politi- og brandbiler stoppede ganske tæt på os - sikke et leben. Det viste sig, at det var en mindre brand/ røgudvikling i et hotel beliggende i Gamla Stan. Dét udløser storalarm! Heldigvis var det umiddelbart intet alvorligt.
Derefter tog vi en båd ud til Djurgården, hvor vi gik ind på Skansen som er et frilandsmuseum/ zoo. Her så vi bl.a. ulv, bjørn og elg, som jo alle lever vildt i Sverige. Vi brugte en del tid på Skansen i flot solskin (men med kraftig blæst og lave temperaturer).
Sidst på eftermiddagen tog vi hjem til hytten, lavede aftensmad og slappede af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar